Termékek Menü

Szikkasztó alagút (330 literes)

Cikkszám: Szikkasztó alagút (330 literes)

Megoldatlan a csapadékvíz elvezetése? Ázik a kert vagy átfolyik a víz szomszédba? A szikkasztó alagút családi házak esővizének elvezetésére, elszikkasztására való. Telepítése egyszerű, házilag is elvégezhető, a rendszer szükség szerint könnyen bővíthető. A legnagyobb, 330 literes kapacitás!

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az esővíz helyi elszivárogtatása egyre fontosabb. A városok és községek emelkedő csapadékvíz költségei megkövetelik az új lakóépületeknél a helyi elszivárogtatást. A szivárogtató-alagút ideális megoldás a magánépítkezések számára, mivel nehéz szerszámok alkalmazása nélkül könnyedén lehet telepíteni, és minden alagút -szemben a hagyományos kavics elvezető árokkal cca. 900 kg kavicsot és 40 m dréncsövet helyettesít!!!

Előnyök:

  • Helykímélő Speciális szerkezetének köszönhetően a szivárogtató-alagút problémamentesen rakatolható. Egy raklapra 42 darab szivárogtató-alagút helyezhető. E korszerű tárolással raktározási és szállítási költséget lehet megtakarítani.
  • Személygépkocsival járható! Mivel a rendszer tartósan cca. 3,5 t/m²-el terhelhető,így a fölötte lévő terület személygépkocsival történő parkolás, vagy parkosított területet kialakítására is alkalmas.
  • Nagy tároló kapacitás: A Szivárogtató-alagút 3-szor több vizet képes befogadni, mint a hagyományos kavicságy. 1 modul 330 liter víz befogadására alkalmas, mely cca. 800 kg kavicsot és 36 m dréncsövet helyettesít.
  • Rentábilis: A kevesebb földkiemelésnek, valamint kedvező árnak köszönhetően a hagyományos kavicsággyal szemben a Szivárogtató-alagút beépítésével a költségek egy részét megspórolhatjuk.
  • Igény szerint bővíthető, meghosszabbítható: A szivárogtató alagutakat sorban kell egymáshoz kapcsolni. A helyi adottságoknak megfelelően a kívánt tárolókapacitás elérése érdekében a modulok száma szabadon bővíthető.
  • Könnyű beépítés: A moduloknak a beépítése nagyon egyszerű, gyors és variálható. A telepítéshez nincs szükség nehéz szerszámokra egy Szivárogtató alagút mindössze 9,5 kg. Az egyes alagút-modulok sorban könnyen összeilleszthetők és soronként két végzáróelemmel kell ellátni.
  • 3 dimenziós átáramlás: A Szivárogtató-alagút speciális konstrukciója szavatolja az időálló, magas elszivárogtató teljesítményt. Egy modul egyszerre 330 liter víz befogadására ill. elszivárogtatására alkalmas.

Beépítés 

A szikkasztó alagút fölött nagyjából 80 cm földréteget kell hagyni (fagyhatár). A helyes beépítés mellett a rendszer egy személygépkocsi súlyát is elbírja, érdemesebb azonban szabad terület alá telepíteni. A közelben lévő fák gyökerei szintén megrongálhatják a záportározót. A fa törzsétől olyan messzire kerüljön a szikkasztó, amilyen messzire a fa ágai elérnek teljesen kifejlett állapotukban. Az épülettől való távolságra az alap mélységének legalább másfélszeres értéke ajánlott.

A szikkasztó alagút alá 10-15 cm kavicsréteget terítünk és az alagutakat geotextíliával burkoljuk be. Ez védi a rendszert a szennyeződések bejutásától azonban a vizet hagyja kiszivárogni. Biztosítandó továbbá a szikkasztó szellőzése. Ez egy egyszerű PVC csővel is megvalósítható. Elegáns megoldást nyújt rá azonban a védőkupakkal ellátott szellőztető idom. A  különböző méretű csőcsatlakozások helyei mind a végzáró elemeken mind az alagút tetején ki vannak alakítva, ezeket egyszerűen csak ki kell vágni és csatlakoztatni a csöveket.

A rendszer hosszútávú működtetésének érdekében az esővíz szűrése is ajánlott!

 

Térfogat 330 liter
Hossz 1200 mm (magában foglalva a végzáró elemeket is)
Szélesség 800 mm
Magasság 630 mm
Csatlakozások fent:DN 110 mm
Súly ca. 9,5 kg
Anyaga 100 % Újrahasznosított Polypropelin (PP)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!